F.N.L. - Federatie van Nederlandse Lederfabrikanten

Reitseplein, 8
Postbus 90154
5037 AA TILBURG
Netherlands

The Dutch leather industry reached its peak in 1954. Prior to that, the world’s leather was tanned in the West, and Dutch tanneries bought hides from South America, Africa, Australia and Java. As a preservation method, these hides were cured in salt.

From the early 1960’s, the number of tanneries in the Netherlands gradually fell from about 100 to the two companies that still exist and that work on raw hides, As of 2000, the hides were chilled rather than salted. This is better both for the environment and for the quality of the hide and therefore the leather,

Apart from the two companies mentioned above, there are six other specialized leather manufacturers that work with semi-finished products.

Telephone: 
Fax: 
013 5944748

N.S.V. - Nederlandse Schoenmakers Vereniging

Havenstraat 41 A
1736 KD ZIJDEWIND
Netherlands

Het beroep van schoenhersteller is weliswaar al heel oud, maar dat neemt niet weg dat hij met zijn tijd is meegegaan. De schoenhersteller is een ambachtelijke duizendpoot: hij heeft aan de ene kant zijn handen, zijn mes en de lijm nodig, wat hem tot een typisch ambachtelijke vakman maakt. Aan de andere kant zijn geavanceerde machines in de praktijk van vandaag onmisbaar geworden. naast het feitelijk herstellen van schoenen behoren tot het takenpakket van de schoenhersteller ook: het contact met klanten, het adviseren over en uitvoeren van reparaties, het nadenken over de uitstraling van de winkel en werkplaats en over de verkoop van aanverwante artikelen.

Telephone: 
Fax: 
0226-421637

N.V.K. - Association of Wooden Clogs Manufacturers

Netherlands

De Nederlandse Vereniging van Klompenmakers vervult een koepelfunctie voor de aangesloten leden met het doel een actieve bijdrage te leveren aan de promotie en instandhouding van de klompenmakerij in ons land.